כידוע תמיד נשאלות שאלות כמו-
"האם אפשר לגדל מזמרים בלהקה?"
"האם בלהקה הזוגות האחרים לא יתקפו את הגוזלים?"
"האם יש ריבוי במזמרים כשהם בכלוב ליד כלוב?"
"האם יש ריבוי בכלובים נמוכים מאוד?"
אחד הדברים היפים ביותר זה לראות להקת ציפורים עפה, אוכלת, מתקלחת ומגדלת גוזלים בהרמוניה אחת גדולה.
רק לאחר שבדקתי אצלי אני יכול לענות על השאלות לעיל וללמד אחרים מנסיוני האישי.
בסוף שנה שעברה לאחר שהעונה נגמרה והתוכים לא היו בתקופת חיזור החלטתי לחבר שלושה זוגות יחד בכלוב על מנת לראות איך הם מסתדרים בלהקה.
חיברתי שני זכרים בני שנה וחצי עם זכר צעיר מאוד ועוד שלוש נקבות צעירות. סה"כ שלושה זוגות.
פרט חשוב-חיברתי 6 פריטים צעירים שלעולם לא היו בריבוי בעבר!!
הכנות מקדימות:
לפני החיבור יש להכין כלוב מספיק גדול.
אצלי הם בכלוב- 2.5 מ רוחב 1.5 מ אורך 1מ גובה.
הקפידו שאין תאי הטלה בכלל בכלובים וגם לא משהו שעשוי להראות כמו תא הטלה.
הכינו שתי עמדות האכלה בשתי פינות קיצונית של הכלוב. (על מנת שפריט דומיננטי לא ישתלט על הפינה וימנע מאחרים לאכול)
הכינו כמה מקלות עמידה במקומות שונים של הכלוב וודאו כי כולם באותו הגובה. מקלות בגבהים שונים יגרמו לזוג מסוים להיות דומיננטי ולהשטלת עליו.
חיבור הלהקה:
הקפידו לבחור ללהקה רק פריטים בריאים ב100%, ציפור חלשה תושמד מיידית ע"י הפריטים החזקים.
בזמן החיבור חשוב מאוד להקפיד להביט הרבה זמן על הציפורים ולראות שהם לא אגרסיביים מדי אחד כלפי השני.
ישנה אגרסיביות סבירה שהיא בלתי נמנעת אבל היא אמורה להפסיק לאחר יום יומיים. במידה ולא, הוציאו את הפריט האגרסיבי והחליפו אותו באחר.
עונת הרביה:
וודאו כי כל הפריטים אכן התחברו כזוגות.
הקפידו למקם את תאי ההטלה במרחק רחוק ככל האפשר אחד מהשני הקפידו לתלות יותר תאי הטלה על מנת שלא יריבו על אחד ספציפי.
בזמן ההטלות לא נתקלתי בבעיה של פלישה של זוגות אחרים לתאי הטלה אחרים.
כולם שמרו על התאים שלהם ומנעו "מפולשים" להכנס.
לשמחתי הרבה הייתה בקיעת גוזלים לפני בערך חודש, הגוזלים גדלו יפה ואף אחד לא פגע בהם.
החשש שלי היה שברגע שהגוזלים יצאו מהתאים הם יותקפו ע"י החברים ללהקה.
הופתעתי לגלות שהאגרסיביות הייתה סבירה וההורים הגנו יפה על הגוזלים עד שהם כבר הפכו לחלק מהלהקה.
הלהקה הזאת נמצאת בסמוך מאוד לזוג אחר של מזמרים וגם שם אין בעיית ריבוי.
כל הכלובים ממוקמים מתחת לכלובי הפרקיטים הגדולים ואין שום בעיה עם ריבוי מזמרים קרוב לקרקע ובנוסף אין בעיה גם להגדל זוג פסיונים ביחד עם הלהקה.
כרגע הלהקה צעירה מאוד ולכן הריבוי הוא לא בשמיים אבל אני מאמין ששנה הבאה או אפילו בסיבוב הבא התפוקות תעלנה ויהיה ממש יפה לראות להקה גדולה בכלוב אחד.
תמונות של הלהקה והגוזלים-
הלהקה ממוקמת בכלוב הגדול בצד ימין למטה
בהצלחה,
שני סמרדי.