Tukim US Facebook

עבור אל תוכן



תמונה

הכנת תערובת השריה /הנבטה


  • אתה לא יכול לפתוח נושא חדש
  • אנא התחבר בכדי להגיב
21 תגובות לנושא זה

#1 eladbs

eladbs

  • חבר/ת עמותת מגדלי התוכים

נכתב ב- 11/01/2008 - 16:56

הכנת תערובת השריה /הנבטה מאת אלעד .ב

שלום לכולם
כידוע החורף הגיע , ועונת ההטלות מתקרבת .
זה הזמן להעשיר את מזונם של התוכים שלנו בתערובת השריה / תערובת מונבטת .
הדעות נחלקות בארץ לגבי הגשת התערובת לתוכים , ישנם מגדלים אשר משרים לאורך כל ימות השנה
ומגישים מזון זה לתוכים מספר פעמים בשבוע , ומצד שני ישנם מגדלים אשר מגישים תערובת זו רק בחורף .
המגדלים שמגישים את התערובת רק בחורף , טוענים כי בקיץ התערובת מחמיצה מהר בחום ,
בקטניות המושרות מתפתחת בקטריה שעלולה לגרום להרג התוכים (הבקטרייה גורמת לדלקת בגרון
התוכי ) .ולכן הם מגישים את התערובת רק בחורף , הקור גורם לכך שהבקטריה לא תווצר עד שהתוכים מסיימים לאכול את מנת הזרעים המונבטים .
מנסיוני האישי , אני נוהג להגיש תערובת זו לתוכים שלי לאורך כל השנה ולא נתקל בבעיות .
זאת משום שאני מקפיד על השרייה במים נקיים , אני מקפיד על שטיפה חוזרת של הזרעים , אני מכין
כמות קטנה של תערובת וכך גם מגיש לכל זוג כמות קטנה שנאכלת במהירות וכך לא מתפתחת בקטריה .
הגשת תערובת ההשרייה חשובה ביותר בתקופה שישנם גוזלים בתאי ההטלה . ההורים אוכלים את התערובת
הרכה שמספקת להם חומרים חשובים ומזינים , וכך הם גם מעשירים את מזונם של הגוזלים .
ניתן לערבב את התערובת הזו עם תוספות כגון : גזר מגורד , סלק מגורד , מזון ביצים , וכך הכל יאכל
על ידי התוכים בתאבון רב .

כעת אתאר את אופן ההכנה :


1. יש לרכוש / להכין תערובת השרייה איכותית , ניתן לרכוש תערובת זו מחברות וספקים בארץ .
ניתן גם לרכוש תערובות כאלו שהוכנו בח"ול .אם יש לכם כמות תוכים גדולה אני ממליץ לרכוש בנפרד זרעונים
לתערובת בכמויות , ולהכין את התערובת לבד . אם אתם מגדלים מספר קטן של תוכי ניתן לרכוש תערובת מוכנה . ובמידת הצורך להעשיר אותה


user posted image
התערובת המוכנה שאני משתמש בה

2.שטפו את התערובת היטב במים על מנת להסיר את הלכלוך והניחו אותה בקערה .

user posted image


3.על מנת לשטוף את התערובת ממליץ לכם לרכוש כזו מסננת לשים את התערובת בתוכה ולשטוף , המסננת דרושה לנו גם לצורך תהליך ההנבטה


user posted image

4.לאחר השטיפה מלאו את הקערה במים , כך שיכסו את כל הזרעים . אנו נשרה את הזרעים במים למשך
24 שעות כאשר מומלץ להחליף את המים ולשטוף את הזרעים המושרים כל כמה שעות .


user posted image

#2 eladbs

eladbs

  • חבר/ת עמותת מגדלי התוכים

נכתב ב- 11/01/2008 - 17:04

ניתן להגיש את התערובת בשלב זה לתוכים כתערובת זרעים מהשרייה , אך ניתן גם להמשיך לשלב
הבא שהוא שלב ההנבטה המומלץ יותר , משום שלנבטים יש ערך תזונתי גבוהה .

5.לאחר 24 שעות נסנן היטב את המים ונשאיר את הזרעים במסננת ללא מים , כאשר כל כמה שעות
נבצע שטיפה חוזרת של הזרעים על מנת לגרום להמשך רטיבות בזרעים שבמסננת , רטיבות זו היא שגורמת לנביטת הזרעים ,ומשלב זה בעצם מתחילה הנביטה


user posted image

6. לאחר 24 שעות של שטיפות נוכל לראות כי ההנבטה החלה ברובם של הזרעים , וכעת נוכל להגיש את
תערובת ההנבטה לתוכים , אם אתם מעוניינים להמשיך ניתן להמשיך עוד 12 שעות עם השטיפות
כך שנגיע ליותר זרעים מונבטים , ונבטים גדולים יותר .


user posted image
תערובת בשלב ראשוני של הנביטה

7.כך נראית התערובת לאחר 12 שעות נוספות של שטיפות


user posted image

8. אני נוהג לערבב את תערובת ההנבטה עם מזון ביצים ולהגיש זאת כך :

user posted image

בתיאבון לכם ולתוכים שלכם .
אלעד


#3 orauzn123

orauzn123

  • מורחקים

נכתב ב- 11/01/2008 - 17:19

מגרה אשש!
ממש יפה, כל הכבוד אלעד.


#4 aviv_g

aviv_g

  • חבר/ה בפורום

נכתב ב- 11/01/2008 - 17:45

כזאת השריה גם לי יש (מגדי)....התוכים טורפים את זה..

clap.gif

#5 המומחה48

המומחה48

  • חבר/ה בפורום

נכתב ב- 11/01/2008 - 19:35

תמונות מאוד מרישמות הסבר מודגש בצורה יוצאת מהכלל כל הנושא של תזונה
לתוכים חשוב מאוד לכל המגדלים כל הכבוד לך אלעד בברכה יצחק

#6 תומר27

תומר27

  • חבר/ה בפורום

נכתב ב- 11/01/2008 - 22:15

אחלה כתבה.
טיפ נוסף - קחו בחשבון שבקיץ כאשר נשים את תערובת ההנבטה מול השמש אזי ההנביטה תהיה מהירה יותר.
כיום לוקח לזרעים לנבוט קרוב ליומיים ולעיתים שלושה - הזרעים מתפתחים לאט יותר בקור הנוכחי.
לכן במידה ואתם נותנים תוספת זו בימים קבועים - קחו בחשבון את זמן הנביטה.

בנוסף - אם אתם נותנים את התערובת הזו בכלי נפרד מתערובת ביצים או ירקות אחרים אז אתם יכולים לקחת את השאריות, לנפות אותן ולהשתמש בגרעינים שנותרו לאחר שטיפה וניקוי לשימוש חוזר או להנבטה בעציץ.
בהצלחה.

#7 idan hakim

idan hakim

  • חבר/ה בפורום

נכתב ב- 11/01/2008 - 23:23

אני קצת מבולבל....אמרו לי שצריך להשרות במים 12 שעות...ואתה רשמת 24 שעות.
אז כמה שעות צריך להשרות?

#8 תומר27

תומר27

  • חבר/ה בפורום

נכתב ב- 12/01/2008 - 09:01

בד"כ נהוג להשרות ל24 שעות.
אפשר גם פחות.
לא ניסיתי 12 שעות אבל גם עם 18 שעות השרייה זה עבד לא רע.

#9 zion99

zion99

  • חבר/ה בפורום

נכתב ב- 12/01/2008 - 10:33

אפשר להשרות מ12 שעות ועד 24 שעות
רצוי לשתוף כמה פעמים כדיי שלא ישאר ליכלוך ואבק
ליבש טוב לפניי ההגשה ובתאבון

אלעד הציג על הצד הטוב ביותר שבת שלום claps.gif

#10 שניר7

שניר7

  • חבר/ה בפורום

נכתב ב- 12/01/2008 - 16:01

אחלה מאמר..
שאלה: כל כמה שעות מומלץ להרטיב שוב את התערובת בתהליך ההנבטה?
user posted image
שניר.

#11 eladbs

eladbs

  • חבר/ת עמותת מגדלי התוכים

נכתב ב- 12/01/2008 - 18:27

אהלן שניר , אין נוסחה קבועה לכל כמה שעות
אבל אני שוטף בערך כל 4-5 שעות חוץ מבלילה

#12 שניר7

שניר7

  • חבר/ה בפורום

נכתב ב- 12/01/2008 - 19:13

סבבה תודה!! thumbsup.gif
user posted image
שניר.

#13 שניר7

שניר7

  • חבר/ה בפורום

נכתב ב- 13/01/2008 - 14:51

שאלה נוספת.. לאחר שזה הונבט.. עד כמה זמן אפשר להישתמש בזה אם יש כמות גדולה יחסית?
כאילו אם אני יכול לשים להם יום אחרי יום אחרי יום.. מה התוקף של זה?
תודה thumbsup.gif
user posted image
שניר.

#14 eladbs

eladbs

  • חבר/ת עמותת מגדלי התוכים

נכתב ב- 13/01/2008 - 15:19

ברגע שזה הונבט תן להם לאכול את זה , אל תשאיר בצד
לדעתי 72 שעות מרגע התחלת תהליך ההשריה כדאי להגיש את זה לתוכים .
לא ממליץ להמתין עם זה עוד זמן כדי למנוע היווצרות של בקטריה .
אבל אם אתה רוצה להכין מספר תערובות טריות ולהגיש כל יום , פשוט תכין כמה תערובות נפרדות ותשרה אותם במקביל .

#15 חזי

חזי

  • חבר/ה בפורום

נכתב ב- 14/01/2009 - 20:54

אתם יכולים לפרט מה המרכיבים ואיפה קונים ?


#16 תומר27

תומר27

  • חבר/ה בפורום

נכתב ב- 14/01/2009 - 21:00

הכל תלוי מהיכן בארץ אתה?

אני קונה ממדיוני
יש מי שיקנה מסעד
מרייבובסקי
מארנון בלפונטה
מחברת המקור ועוד....

#17 חזי

חזי

  • חבר/ה בפורום

נכתב ב- 14/01/2009 - 21:26

מירושלים ,אני קונה ממדיוני ,


#18 תומר27

תומר27

  • חבר/ה בפורום

נכתב ב- 14/01/2009 - 22:43

אז תבקש ממנו תערובת השרייה או הנבטה

#19 amosialush

amosialush

  • חבר/ת עמותת מגדלי התוכים

נכתב ב- 14/01/2009 - 23:53

מאמר מצויין
טיפ קטנטן לעצלנים כמוני
אני אחת לשבועיים משרה כמות גדולה
לאחר 24 שעות השריה
אני מוציא חלק לאותו היום
ואת השאר
אני שומר בקופסא (עם מיים חדשים) במקרר
כך יש לי תערובת השרייה זמינה (שממשיכה לתפוח למקסימום גודל במקרר) למשך שבועיים

תוכים טדדם טם טם
תוכים טדדם טם טם
בואי נקנה רק תוכים

#20 wap

wap

  • חבר/ה בפורום

נכתב ב- 09/01/2011 - 23:27

מאמר מעולה תודה לך

נערך על-ידי wap, 09/01/2011 - 23:27.


#21 aliav56

aliav56

  • חבר/ה בפורום

נכתב ב- 11/01/2011 - 18:40

אלעד מאמר טוב ואני מבצע בדיוק כמו שכתוב
עמוס יש גם אפשרות לעשות כמות לחלק למנות ולהקפיא
ובהפשרה זה מוכן כמעט מידית ולהגשה ,

#22 חברוני111

חברוני111

  • חבר/ת עמותת מגדלי התוכים

נכתב ב- 13/01/2011 - 02:08

אחלה מאמר יישר כוח!

דבר נוסף, לא מומלץ להגיש להם השרייה שהושרתה פחות מ24 שעות. הקטניות עדין קשות וקשה לתוכים לעקל אותן.
בהצלחה.





eXTReMe Tracker